Vervoersinformatie

Gaat u met uw eigen vervoer, met de trein, of met het vliegtuig naar uw vakantiebestemming in Zuid-Frankrijk? Hieronder heb ik zoveel mogelijk informatie voor u verzameld.

Met de auto/caravan of camper
Autorijden wordt wel steeds duurder, maar toch blijft de auto favoriet bij vakantiegangers die naar Frankrijk gaan, of u nu gaat kamperen of naar een vakantiewoning gaat, of misschien zelfs op doortocht. Daarom hebben wij voor u de verkeersregels en weetjes op een rijtje gezet.

Met de trein
NSInternational.nl: of het nu voor zaken of vakantie is, voor een weekendje weg of een rondreis door Europa, met de trein is het comfortabel en gemakkelijk reizen naar het hart van de belangrijkste Europese steden.

Rail Europe, met haar site tgv.com, is de belangrijkste distributeur van treintickets ter wereld. Behorende tot de SNCF groep (Chemins de Fers français) biedt Rail Europe online reservering van tickets aan voor de belangrijkste TGV treinen in Europa (Thalys, TGV, Eurostar, Lyria en Artesia) alsook voor alle Franse treinen (TGV, Corail Teoz, Corail Lunea, TER, Corail Intercités).

Op de website van de TGV en op NS Hispeed.nl kunt u bijvoorbeeld Brussel-Marseille of Parijs-Bordeaux per TGV reserveren.Met het vliegtuig
Transavia is de Nederlandse luchtvaartmaatschappij met de grootste keuze aan (vakantie)bestemmingen, met de vertrouwde á la carte service, met nieuwe en verrassende producten en diensten, en dat alles tegen de scherpste prijzen. Bij transavia.com kunt u eenvoudig goedkoop vliegtickets online boeken in 5 stappen. Transavia vliegt op Nice, Pau (Pyreneeën) en Toulon. Ook is er een verbinding met Girona, net over de grens in Spanje.

Vanuit het Belgische Charlerois of het Duitse Weeze kunt u met Ryanair naar resp. Carcassonne en Girona of Beziers vliegen voor stuntprijzen.

Ook Flights Montpellier Mediterranean.com is, afhankelijk van uw bestemming, een interessante website, met veel info over de omgeving (Herault).

Op uw vakantiebestemming een auto huren?
Met bijna 1500 lokaties biedt autoverhuurder ALAMO een wereldwijd netwerk van autohuur lokaties op populaire reisbestemmingen. Alamo biedt u auto's aan tegen scherpe prijzen, optimale service en auto's die maximaal 9 maanden oud zijn.