Peter van Deursen (Wijntoers)


Deze regio in Occitanië is al sinds mensenheugenis bekend om zijn goede wijnen. De bodem is perfect voor diverse druivenrassen, zodat men de grootste keus aan wijnen kan produceren. De verschillen in de samenstelling van de bodem zorgen voor een grote variëteit in smaak. Hierdoor kunnen de wijnboeren een geheel eigen wijn produceren die gemakkelijk te onderscheiden is. Hiervoor is het belangrijk dat de wijnliefhebber diverse soorten kan proeven.

De Franse naam voor wijnproeverij is "degustation". Aan de kant van de weg bij een wijnkasteel of -boerderij staan vaak borden met deze uitnodiging. En hoewel het normaliter moet worden geproefd en uitgespuugd (dus niet gedronken), krijgt men in de praktijk toch wel het een en ander binnen en naderhand zou u zich niet meer helemaal zeker kunnen voelen op de weg.

Omdat ik zelf wijnliefhebber ben en meer dan 10 jaar ervaring met de streekwijnen heb, weet ik precies waar je goede wijnen kunt proeven en bij eventuele aankoop u niet teveel betaalt. Daarbij ben ik uw chauffeur, zodat u lekker achterover kunt zitten en genieten van de wijntoer. U kunt diverse wijnsoorten uitproberen, nieuwe soorten ontdekken, plaatsen bezoeken waar u normaal gewoon voorbij rijdt en u kunt misschien zelfs een leuke collectie verzamelen om mee te nemen naar huis. Naast de rode en witte wijnen is er een heel bijzondere mousserende wijn die men over het algemeen beschouwt als de voorouder van de Champagne; de Blanquette of Cremant de Limoux. Hiervoor organiseren wij een unieke dagtocht die u zeker niet mag missen als wijnliefhebber.

De prijzen hangen af van de afstanden en of u wel of niet een auto wilt huren. Wij hebben een bedrijfswagen ter beschikking voor de tours. De prijzen beginnen bij 75 euro per dag als chauffeur en gids, en bij 150 euro per dag wanneer u er een auto bij wilt huren.

Ik hoop u graag te ontmoeten op een van mijn speciale wijntours!

Peter van Deursen
peter@barinca.fr
Barinca Travel & Tourism