Disneyland

En we gaan nog niet naar huis......

Voor veel mensen is de heenreis beter dan de terugreis. Want dan zit de vakantie er alweer op. De terugreis uit Zuid-Frankrijk kan lang zijn, en dan is het misschien een goed plan om de terugreis te onderbreken. Bij veel vakanties zijn de wisseldagen op zaterdag. U kunt dan de nacht van zaterdag op zondag in een Disneyhotel verblijven, de dag erop het park bezoeken, en aan het eind van de middag de terugreis hervatten.

Disneyland Parijs
Ten oosten van Parijs bij Marne-la-Vallée ligt het inmiddels wereldberoemde Disneyland, waar u met uw hele gezin een fantastische dag kunt beleven. Disneyland is in diverse onderwerpen onderverdeeld.

Allereerst waant u zich terug in de tijd in Main Street met zijn prachtige winkels, gezellige eetgelegenheden en natuurlijk de beide arcades met nostalgische posters en voorwerpen. Walt Disney wilde met Main Street de sfeer behouden die hij als kind zo waardeerde, van het oude Amerika in het begin van de 20ste eeuw, met zijn oude auto's en trams.

Meteen rechtsaf gaat u een wereld in die men aan het einde van de 19de eeuw als de toekomst zag, met andere woorden, het toekomstbeeld van mensen als Jules Verne. Dit is Discoveryland, waar u een spannende tocht kunt maken naar de maan in Space Mountain, de onderzeeboot van Jules Verne kunt bezoeken, of een indrukwekkende reis kunt maken naar een andere planeet met Star Tours. Lachen is gegarandeerd tijdens een bezoekje aan "Honey I Shrunk the Kids".

Wanneer u rechtdoor blijft lopen komt u in Fantasyland, waar u oog in oog komt te staan met veel van Disney's wereldberoemde sprookjes, zoals Sneeuwwitje, Pinocchio, Peter Pan en natuurlijk het prachtige sprookjeskasteel van Doornroosje. In It's A Small World maakt u een boottocht over de hele wereld. Fantasyland is een lust voor het oog.

Er zijn diverse ingangen naar Adventureland en Frontierland, die soms wel een beetje door elkaar lijken te lopen. Adventureland is vooral gesitueerd rondom de piratenwereld van kapitein Haak en zijn schip en Pirates of the Caribbean, waar u zeker een bezoek aan moet brengen. Hier gaat u met een bootje door een door piraten belaagde wereld van de 18de eeuw. Ook het doodenge Indiana Jones and the Mountain of Peril zal u kippenvel doen bezorgen. Er zijn eveneens een klein stukje Afrika, waar u bijvoorbeeld echte country fries kunt proeven in het Afrikaanse restaurant, en een stukje Arabië met het verhaal van Aladdin en de Wonderlamp.

In Frontierland komt u bij de cowboys en indianen terecht. Hier kunt u een heerlijke tocht maken met een echte Mississippi raderboot, het Spookhuis bezoeken, het fort beklimmen, met een defect mijntreintje meerijden, en een geweldige show beleven die ieder seizoen wordt aangepast aan een nieuw thema. Hier proeft u de sfeer van het Wilde Westen.

Er zijn veel winkeltjes en eetgelegenheden die tegenwoordig lang zo duur niet meer zijn als in het begin het geval was. Het park is een heerlijke belevenis voor jong en oud en een echte aanrader als feestelijke afsluiter van uw vakantie!