Jaap Rameijer


Mijn naam is Jaap Rameijer en ik woon op Les Labadous, wat in het Occitaans wasplaats of reinigingsplaats betekent. Het is een prachtige plek, met een bijzondere energie aan de voet van het magische Rennes-le-Chateau, gelegen aan de rivier Ruissau des Couleurs, omzoomd door hoge, zwarte populieren.

Wij hebben hier een Chambres d'Hotes/Gites waar we 30 mensen kunnen onderbrengen. Verder is er een grote zaal waar ruim 80 man in kunnen en waar vaak lezingen, feesten, trainingen, presentaties en cursussen worden gegeven.

Zelf ben ik na mijn werkzame leven met zeer gevarieerde carriere, gaan schrijven. Ik heb drie boeken over Rennes-le-Chateau en de Aude geschreven, met als titel: De geheime Boodschappen van Rennes-le-Chateau.

Ik gids vaak mensen in Rennes-le-Chateau naar de Grot van Maria Magdalena, naar Rennes-les-Bains, naar Alet-Les-Bains, Arques, de Pech Cardou en de Pech Bugarach. Maar ook verder weg, tot aan St-Maximin-La-Ste-Baume toe in het oosten en Toulouse in het westen. En natuurlijk ook naar het noorden tot aan Saissac en Minerve en in het zuiden tot aan Prades en Andorra en alles wat daartussen zit. Veelal met mijn eigen auto, een Nissan X-Trail 4WD.

Ook geef ik lezingen.

Mijn belangstelling gaat vooral uit naar Maria Magdalena. Ik ben in bijna alle plaatsen geweest waar zij nu nog te "vinden" is, en heb honderden foto's van haar Verder heb ik prachtige foto's van de katharen kastelen en hun initiatie grotten en van een nieuw fenomeen wat hier regelmatig optreedt namelijk ORB's en andere lichtfenomenen.

Ik ben nu bezig aan een boek over Maria Magdalena en de katharen.

Als u interesse heeft, kunt u altijd contact met mij opnemen.

Jaap Rameijer jrameijer@yahoo.com